zondag 22 augustus 2010

Open dag bij De Naaidoos in Nieuw-Buinen.



De open dag van De Naaidoos is weer voorbij. Met de stichting waren we weer uitgenodigd en het is een groot succes geweest. We kregen weer de kapschuur toegewezen waar we alle ruimte hadden om de dromenquilts op te hangen en belangstellenden te ontvangen. Er er was belangstelling. Heel veel belangstelling.



Tinie, Christina en Yvon hebben heel veel voorlichting gegeven en heel veel hartverwarmende reacties gekregen. Zoals van een dame (van 84!) die kwam vertellen dat ze thuis 10 tops!!! had klaar liggen voor Jopie's. 


















Ook Miloe kwam met haar moeder een hele stapel blokken brengen die ze samen met oma hadden gemaakt. Op de foto een trotse Milou die de blokken showt die ze zelf heeft gemaakt. Milou geweldig....... Christina heeft de blokken van dochter, moeder en grootmoeder meegenomen om ze in 1 quilt te verwerken.











We hebben weer leuk verkocht om de kas te spekken maar waar het om ging was de ontmoeting met mensen. Hen vertellen waar we het allemaal voor doen. Zo was er een gesprekje met een echtpaar waarvan de man regelmatig vrijwilliger is om zieke kinderen te laten genieten van de dierentuin. Hij heeft een stapeltje folders meegenomen.















Er kwamen dames van een bee vertellen dat ze gestopt waren met het maken van quilts voor zieke kinderen omdat ze nooit iets hoorden als ze een aantal quilts hadden opgestuurd en erg teleurgesteld waren daardoor. Toen we verder met ze in gesprek gingen bleek dat ze de quilts niet aan Jopie's maar aan een andere organisatie hadden gestuurd. We hebben ze weer enthousiast gemaakt en gewapend met een stapel folders zijn ze naar huis gegaan om hun bee weer enthousiast te maken om door te gaan.







En zo zijn er veel gesprekjes geweest. De dag is voorbij gevlogen. Door De Naaidoos werd meer dan goed voor de innerlijke mens gezorgd. Een lunchpakket. Drinken zoveel we wilden en regelmatig kwam er iemand vragen of we nog iets wilden. Echt geweldig. Frea en Albert en alle anderen heel hartelijk dank voor de geweldige ontvangst en verzorging. En natuurlijk voor de steun die we als stichting van jullie ontvangen.

donderdag 19 augustus 2010

Zaterdag 21 augustus open dag bij De Naaidoos in Nieuw-Buinen.

Aanstaande zaterdag is er weer open dag bij De Naaidoos. Ook dit jaar is de stichting Jopie's Dromenquilt weer welkom. De open dag bij De Naaidoos is elk jaar weer een bijzonder evenement.

zondag 15 augustus 2010

6 en 11 september Open dag Naaimachinehandel totaal

Op 6 en 11 september is er een open dag bij Naaimachinehandel Totaal in Kerkrade.
6 September is vooral gericht op het borduren en naaien, maar op 11 september gaat het vooral om het patchwork en quilten. Jopie's dromenquilts is ook vertegenwoordigd. Marie-Jozé en haar moeder hebben allerlei kleine projectjes gemaakt en die zijn op die dag te koop. Zo hopen we geld bij elkaar te krijgen voor de dromenquiltdag die in maart 2011 zal zijn. Van het geld zal stof worden gekocht.

Om 14.00 is voor de jonge dames (vanaf 8 jaar) een kleine workshop, ze kunnen dan hun rijbewijs op de naaimachine halen. Ingrid L en Marie-Jozé hopen jullie daar te mogen ontmoeten.